Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش گفت: کانال تربیت‌بدنی و سلامت، کانال تغذیه سالم، وزن سالم و زندگی سالم، کانال کانون‌های ورزشی و باشگاه مجازی بدنسازی و آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان و والدین در شبکه «شاد» ایجاد شده است.

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: ماجرای ورود کرونا به کشور به اواخر بهمن سال گذشته بر می‌گردد و از همان اوایل اسفند نیز مدارس کشور برای پیشگیری از شیوع این بیماری، تعطیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان زمان که مدارس تعطیل شد، مسؤولان آموزش و پرورش عنوان کردند که تعطیلی مدارس به معنای تعطیلی آموزش نیست و از بسترهای مختلف برای آموزش استفاده می‌کنند؛ یکی از این بسترها، آموزش تلویزیونی است که از 10 اسفند آغاز شد و تا امروز ادامه داشت.

اما در این مدت دستگاه تعلیم و تربیت برای سلامت و تندرستی و حرکات ورزشی دانش‌آموزان چه کرده است؟ در مدتی که دانش‌آموزان در منزل در قرنطینه به سر می‌برند، مسلما مانند فضای باز، حرکات ورزشی و فعالیت‌های حرکتی نداشتند؛ در این خصوص دستگاه تعلیم و تربیت چه کرده است؟

در این راستا به سراغ مهرزاد حمیدی معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش رفتیم و از وی درباره فعالیت‌های ورزشی و سلامت دانش‌آموزان در ایام کرونا جویا شدیم.

*در روزهایی که مدارس کشور به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا تعطیل بود، برنامه‌های آموزشی برای دانش‌آموزان از طرق مختلف در حال اجرا بود، اما معاونت تربیت‌بدنی و سلامت برای زنگ ورزش و اجرای فعالیت‌های حرکتی دانش‌آموزان چه کرد؟

معمولاً در کل دنیا وقتی کرونا شکل گرفت، یکی از بخش‌هایی که باید کار میدانی می‌کرد و بسیار تحت‌الشعاع بود، بخش ورزش بود. بخش آموزش به وسیله کتاب و روش‌های دیگر می‌توانست  ادامه کار دهد اما در بخش ورزش باید فرد خودش در میدان حضور پیدا کند و فعالیت میدانی انجام دهد و این موضوع با تعطیلی مدارس، تحت‌الشعاع بود.

در ورزش برای ما آن چیزی که خیلی مهم است، فعالیت‌های هوازی است که در سلامت افراد تأثیر می‌گذارد؛ در اسفند و فروردین خیلی از مردم از خانه بیرون نرفتند و در قرنطینه بودند و  اینها از مواردی بود که برای ما دغدغه ایجاد کرد و باید واکنشی به خرج می‌دادیم.

در همین راستا باید کاری می‌کردیم که آثار عدم ورزش در قرنطینه خانگی کاهش یابد و فعالیت‌هایی که افراد در منزل می‌توانند داشته باشند، انجام دهند؛ هرچند که فعالیت‌های ورزشی به‌گونه‌ای است که افراد باید در میدان حضور پیدا کنند.

* اولین اقدامتان چه بود؟

بلافاصله یک دبیرخانه مرکزی در تهران و ۳۲ دبیرخانه در مراکز استان‌های کشور ایجاد کردیم و ۳۳ هزار دبیر تربیت بدنی را فعال کردیم و از آنها خواستیم الگوهای حرکتی و برنامه‌ها چه در حوزه دانش ورزشی و چه در حوزه فعالیت های حرکتی که قابلیت اجرا در منزل را دارد، تهیه کنند.

 یک دبیرخانه مرکزی در تهران و ۳۲ دبیرخانه در مراکز استان‌های کشور ایجاد کردیم و ۳۳ هزار دبیر تربیت بدنی را فعال کردیم 

برخی از افراد ورزش نمی‌کنند و آنهایی هم که ورزش می‌کنند عادت کرده بودند که فعالیت‌های ورزشی‌شان را در اماکن ورزشی انجام دهند؛ در ایام کرونا، اماکن ورزشی تعطیل بود و این موضوع باعث می‌شد که خلأ عدم انجام فعالیت‌های ورزشی پیش آید.

خب از سوی دیگر افراد آموزش برای انجام فعالیت‌های حرکتی را ندیده بودند و تاکنون از الگوهایی که می‌تواند موجب شود که در خانه فعالیت‌های حرکتی داشته باشند، به کار نگرفته بودند و اصلا آشنا نبودند.

در زمینه ورزش کتاب‌های متنوع و از نظر کمیت، زیاد وجود دارد اما کتابی که به حرکت‌های ورزشی در منزل بپردازد، به سختی پیدا می‌شود، به همین دلیل در دبیرخانه‌های‌مان، معلمان تربیت بدنی را بسیج کردیم و آنها در این زمینه شروع به کار کردند و برخی هم حتی کلیپ‌هایی را تهیه کردند.

* با فعالیت‌های انجام شده توسط معلمان چه کردید؟

دبیرخانه‌های استان‌ها، فعالیت‌های انجام شده توسط معلمان را غربالگری و ارزیابی کردند و به دبیرخانه‌‌ای که در حوزه معاونت وجود داشت، ارسال کردند؛ ۴۰۰، ۵۰۰ نوع برنامه بود که می‌توان در منزل انجام داد و بعد ما باید از طریق کانال‌های مختلف، این کار را انجام می‌دادیم و این شد که اولین اقدامی که انجام این بود که جلسه‌ای با معاونت سیما و قائم‌مقام وی داشتیم و در آنجا درباره این موضوع گفت‌وگو کردیم.

 در خانه ماندن تنها کم تحرکی ایجاد نمی‌کند بلکه استرس هم همراهش است

موضوع کرونا، قرنطینه خانگی و عدم فعالیت‌های حرکتی، همه مردم جامعه را تحت تأثیر قرار داده بود و  فقط مشکل آموزش و پرورش محسوب نمی‌شد؛ در خانه ماندن تنها کم تحرکی ایجاد نمی‌کند بلکه استرس هم همراهش است و در خانه ماندن یک کلافگی ایجاد می‌کند و روابط خانوادگی را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد.

از سوی دیگر در گذشته و قبل از کرونا، وقتی چند روز تعطیلی بود، مدرسه با خانواده به سفر می‌رفتند یا برنامه تفریحی پیش‌بینی می‌کردند اما اکنون باید در خانه بمانند و این در خانه ماندن نیاز به برنامه دارد و اینکه برنامه ورزشی و تفریحی برای در منزل بودن، پیش‌بینی شود.

در آن جلسه، شبکه دو سیما برای فعالیت‌های ورزشی انتخاب شد البته قبل از آن، شبکه آموزش، شبکه چهار و شبکه قرآن برای آموزش دروس مختلف به دانش‌‌آموزان انتخاب شد.

* برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه ورزشی در شبکه 2 چگونه بود؟

وقتی شبکه 2 انتخاب شد، تیم مشترکی با شبکه 2 ایجاد کردیم و پیشنهاداتی که دبیران تربیت‌بدنی داده بودند تبدیل به فعالیت‌های حرکتی و بازی‌های داخل منزل شد؛ البته از آقای حامدیان که مدیر تربیت‌بدنی منطقه ۲ آموزش و پرورش تهران است خواهش کردیم همراه با ما در آن جلسات باشند و مسؤولیت بحث ورزش صبحگاهی را پذیرفتند که برنامه‌های متنوع و متعددی اجرا شد و به شبکه‌های دیگر هم تسری پیدا کرد و به برنامه‌های صبحگاهی تبدیل شد.

چند عامل ایمنی بدن را کاهش می‌دهد که یکی از این عوامل این است که افراد فعالیت حرکتی نداشته باشند؛ عامل دوم این است که استرس داشته باشند؛ عامل سوم این است که خواب خوب نداشته باشند؛ عامل چهارم، تغذیه هست

در کنار این اقدام ۲۰ نفر از کارشناسان خبره به صدا و سیما معرفی شدند و در برنامه‌های مختلف تلویزیون حضور پیدا کردند و به تبیین ضرورت انجام فعالیت‌های حرکتی پرداختند چرا که ما از بیماری  واگیر کرونا به داخل منزل پناه نبردیم که بعد همه اعضای خانواده گرفتار بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، چاقی، فشار خون، پوکی استخوان و ... شوند. 

۲۰ نفر از افراد برجسته در برنامه‌های مختلف این مطالب را به خوبی برای خانواده‌ها شکافتند و همپای این قضیه، الگوهای فعالیت‌های حرکتی مطرح شد؛ چرا که یکی از راه‌های افزایش ایمنی بدن موضوع فعالیت حرکتی است.

چند عامل ایمنی بدن را کاهش می‌دهد که یکی از این عوامل این است که افراد فعالیت حرکتی نداشته باشند؛ عامل دوم این است که استرس داشته باشند؛ عامل سوم این است که خواب خوب نداشته باشند؛ عامل چهارم، تغذیه هست چرا که عدم استفاده از مواد غذایی مقوی باعث می‌شود که ایمنی بدن کاهش پیدا کند.

این موارد برای خانواده‌های تشریح شد و همزمان با آن معلمان تربیت‌بدنی هم بازی‌های کودکانه را به دانش‌آموزان ابتدایی یاد دادند و هم برنامه آمادگی جسمانی و نحوه فعالیت‌های آمادگی جسمانی، قدرت استقامت و سرعت در برنامه‌ها پیش‌بینی و اجرا شد.

* نمره ورزش دانش‌آموزان چگونه داده شده است و اصلا دانش‌آموزان امتحان حضوری داشتند؟

هیچگونه از کلاس‌ها امتحان حضوری ندارد چرا که ورزش کردن، بازی با توپ، وسایل و تجهیزات ورزشی است و وزارت بهداشت به ما اجازه نداد که دانش‌آموزان در مدرسه حضور پیدا کنند و فعالیت‌های ورزشی انجام دهند و عنوان شد که منطبق با پروتکل‌ها نیست.

بخش از ورزش دانش‌آموزی، دانشی، یک بخش نگرشی و یک بخش آمادگی جسمانی است که با همراهی دانش‌آموزان و مساعدت خانواده‌ها خودارزیابی انجام شد و همچنین معلمان ورزش از سوابق ورزشی نیمسال اول حضور دانش‌آموزان در مدرسه و یک ماه و چند روز نیمسال دوم، استفاده کردند و نمره دانش‌آموزان در کارنامه ثبت شد.

* ورزش دانش‌آموزی در شبکه آموزش دانش‌آموزی(شاد) حضور دارد؟

وقت شبکه آموزش دانش‌آموزی(شاد) شکل گرفت، عنوان کردیم همانطور که کلاس‌های درس ایجاد شد، باید به سلامت دانش‌آموزان توجه شود و بتوانند معلمان ورزش ارتباط تشویقی، ترغیبی، توجیهی و همراه با راهنمایی و الگودهی برای دانش‌آموزان‌شان داشته باشند؛ ضمن اینکه برنامه و تکلیف داخل منزل بدهند تا دانش‌آموزان بتوانند در منزل، فعالیت های حرکتی داشته باشند و این شد که یک کلاس ملی تربیت‌بدنی و سلامت ایجاد شد.

برای تابستان دانش‌آموزان هم برنامه‌ریزی شد و کانال‌های مختلفی به ویژه در ایام تابستان ایجاد شد که شامل کانال تربیت‌بدنی و سلامت، کانال تغذیه سالم، وزن سالم و زندگی سالم، کانال کانون‌های ورزشی و باشگاه مجازی بدنسازی و آمادگی جسمانی است.

* باشگاه مجازی بدنسازی و آمادگی جسمانی ایجاد شده است؟

بله، در متن آغاز فعالیت این باشگاه آمده است «در روزهایی که مردم جامعه سبک زندگی جدید را تجربه می‌کنند، خانواده‌ها و دانش آموزان با اوقات فراغت فزاینده‌ای در منزل مواجه شده‌اند و از دغدغه‌های جدی آنها، پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر از جمله چاقی و سر گرم کردن کودکان و نوجوانان در محیط خانه است.

برنامه‌ریزی دقیق جهت بهره‌گیری مطلوب و شایسته از این اوقات، می‌تواند نقش ارزنده‌ای در حفظ سلامت جسمانی و روانی افراد جامعه داشته باشد. از این منظر، معاونت تربیت‌بدنی و سلامت با راه‌اندازی کانال باشگاه مجازی بدنسازی و آمادگی جسمانی در بستر شبکه آموزش دانش‌آموز (شاد) ، در نظر دارد در روزهای پیش رو، اوقات فراغت دانش‌آموزان و خانواده‌ها را با آموزش‌های گام به گام و ارائه تمرینات مدون آمادگی جسمانی در خانه، به بهترین وجه ممکن پر کند». 

* درباره کانال تغذیه سالم، وزن سالم و زندگی سالم توضیح دهید، این کانال با چه هدفی ایجاد شده است؟

در کشور خیلی هزینه‌ها و برنامه مشاوره‌های مختلف درباره چاقی و تغذیه مناسب صرف می‌شود و این کانال، آموزش‌های لازم را پوشش را می‌دهد؛ از سوی دیگر خوراک به معلمان مربوطه و مراقبان بهداشت می‌دهد و آنها می‌توانند گروه‌های مدرسه‌ای داشته باشند و این با توانمندسازی منابع انسانی و جزوات که در این راستا تنظیم می‌شود، اجرا می‌شود.

روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی به خصوص در کودکان و نوجوانان در اکثر کشورها سبب نگرانی های بسیاری شده است

در معرفی این کانال که اکنون ایجاد شده، آمده است: «گرچه تغذیه سالم از دیرباز و تاکنون یکی از اهم مسائل سلامتی در همه اقشار جامعه بوده است و هنوز نیز نقش عمده‌ای در سلامتی جوامع بازی می‌کند، لیکن روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی به خصوص در کودکان و نوجوانان در اکثر کشورها سبب نگرانی های بسیاری شده است.

نقش چاقی و اضافه وزن کودکان در بروز بیماری‌های مزمن  از یکسو و عوارض جسمی و روانی آن برای کودکان و نوجوانان از سوی دیگر، ما را بر آن داشت تا به سهم خویش به عنوان بخشی از جامعه فرهنگی  سعی در ارتقای سواد سلامت  دانش‌آموزان، والدین و همکاران  در خصوص این معضل و پیامدهای  مرتبط با آن نموده مانع احتمالی از چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانانمان شویم.

* ماجرای کانون‌های ورزشی چیست؟

کانون‌های ورزشی قبلا به صورت میدانی در رشته‌های مختلف بود و اکنون کانالی برای آن ایجاد شد و هر استان مسؤول ایجاد یک کانون است و محتوای آموزشی کانون‌های ورزشی در سه سطح مبتدی، نیمه پیشرفته و پیشرفته ارائه می‌شود.

تاکنون کانون‌های والیبال، بسکتبال، هندبال، فوتسال، بدمینتون، تنیس روی میز، طناب‌زنی و کانون‌های حرکات اصلاحی ایجاد شده است و دانش‌آموزان می‌توانند از محتوای آنها استفاده کنند.

در رشته‌های مختلف، بسیاری از یادگیری فعالیت‌های ورزشی، یادگیری مشاهده‌ای است و باید تصویر ذهنی در ذهن فرد از حرکت ورزشی ایجاد شود و بعد اتفاق بیفتد؛ در این شرایط دانش‌آموزان می‌توانند کلیپ‌ها را چندین بار از اول ببینند و یادگیری به خوبی حاصل شود.

* استقبال دانش‌آموزان از محتوای این کانال‌ها چگونه بوده است؟

خب این کانال‌ها برنامه‌های تابستان است و تازه ایجاد شده‌اند اما در همین ابتدا هم حضور دانش‌آموزان خیلی خوب است و مطالب دانلودهای متعدد می‌شوند و امیدواریم در این شرایط کرونا بتوانیم گام‌های بسیار خوبی برای سلامت دانش‌آموزان برداریم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش آموزان ورزش آموزش سلامت دانش آموزان آموزش سلامت ورزشی تربیت بدنی و سلامت کودکان و نوجوانان فعالیت های ورزشی فعالیت های حرکتی کانون های ورزشی دانش آموزان خانه ماندن آموزش و پرورش ایجاد شده نداشته باشند داشته باشند سوی دیگر خانواده ها دانش آموزی شبکه آموزش تغذیه سالم ایمنی بدن حضور پیدا برنامه ها اضافه وزن کانال ها ایجاد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۶۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۵۳ معلم نمونه چهارمحال و بختیاری

همایش تجلیل از معلمان نمونه چهارمحال و بختیاری با حضور نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، فرخشهر، بن و سامان و جمعی از مسئولین استانی در تالار فرهنگ شهرکرد برگزار شد.

در این آیین با حضور ۴۰۰ نفر از معلمان منتخب آموزش و پرورش، از ۵۳ نفر از معلمان نمونه شهرستان‌ها و مناطق استان تجلیل بعمل آمد.

احمد راستینه نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، فرخشهر، بن و سامان در این همایش از تامین ۱۵۰ هزار میلیارد ریال از اعتبارات عمرانی کشور برای تخصیص به آموزش و پرورش خبر داد.

وی گفت: ارتقای سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از نیم به سه درصد از مهمترین دستاورد‌های مجلس یازدهم بود.

راستینه با اشاره به تصویب طرح مالیات بر ارزش افزوده برای حمایت از فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی دانش‌آموزان اضافه کرد: این طرح در برنامه هفتم تصویب شده است و ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به توسعه فعالیت‌های ورزشی دانش‌آموزان اختصاص داده شده است تا یک جهش بزرگ برای فعالیت ورزشی دانش‌آموزان برداشته شود.

وی گفت: پارسال از محل این اعتبارات در سطح مدارس استان ۸۰ زمین چمن مصنوعی و ۱۲ سالن ورزشی ایجاد شد و امسال نیز کلنگ خوابگاه دانش‌آموزی ۵۰۰ نفری در مجموعه ورزشی شهدای دانش‌آموز استان با اعتباری بیش از هزار میلیارد ریال (۱۰۰ میلیارد تومان) به زمین زده می‌شود.

بیشتر بخوانید

روزی برای معلم+فیلم

محسن حسین‌میرزایی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این همایش گفت: معلمان درس ارزشمند در مسیر زندگی و روشنی بخش زندگی برای دانش‌آموزان هستند.

وی افزود: معلمان در تربیت نیروی انسانی و نیروی کار برای آینده کشور نقش مهم و اثرگذار دارند.

حسین‌میرزایی گفت: ایران اسلامی و استان به پیشرفت و تعالی نخواهد رسید، مگر اینکه به این باور برسیم وحدت، وفاق و همدلی رمز پیشرفت و تعالی است.

وی ادامه داد: معلمی شغل نیست، معلمی یک هنر است و قدرشناسی از معلمان ضروری است و توجه به آموزش و پرورش توجه به آینده خود، استان، کشور و فرزندانمان است.

در این همایش از جعفر عالیپور، سلمان رستمی از معلمان نمونه کشوری، سیده سارا بخشایش معلم نمونه، فرخنده رحیمی در بخش کیفیت بخشی، فاطمه نجفی معاون نمونه استان، مریم توکلی مربی پرورشی نمونه از کوهرنگ، اکرم پیرایش مراقب سلامت، فرشاد احمدی، مشاور نمونه استان، مرجان مدرس آموزگار نمونه استثنایی و همچنین معلمان نمونه منطقه‌ای تقدیر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • برقراری ارتباط معلم و شاگردی به سبک هوشمند
  • نوسازی مجموعه ورزشی فجر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی
  • مدارس قزوین در نوبت عصر تعطیل شد
  • دسترسی آسان دانش آموزان به فضای مجازی عامل آسیب‌های اجتماعی نوظهور
  • چه شده که زنان در ورزشگاه ها حرف های رکیکی می زنند که تا حالا مختص مردان بود؟
  • قهرمانان ورزشی پیشتازان ایجاد امید و غرور ملی هستند
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • کریستیانو رونالدو باری دیگر آمادگی بدنی اش را به رخ کشید / تمرینات بدنسازی CR7
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • تجلیل از ۵۳ معلم نمونه چهارمحال و بختیاری